„Daca fericirea ta depinde de ceva ce face altcineva, atunci chiar ai o problema.”

NLP in Relatii de Cuplu

A trai impreuna cu aceeasi persoana ani de zile pare plictisitor, uneori obositor, intr-un timp mai lung sau mai scurt, unul sau ambii parteneri luand decizia sa se desparta. Desigur sunt situatii exceptionale in care separarea sau divortul sunt singura solutie viabila, de cele mai multe ori insa, unul din parteneri poate transforma relatia monotona prin schimbarea propriilor actiuni.

Desigur aceasta decizie de a face o schimbare la tine, renuntand la incercari repetate de a-ti controla partenerul este una curajoasa, dar pe cat de dificila, pare a fi singura solutie pentru evolutie si decizii constructive.

Chiar si in situatia in care esti intr-o relatie cu un partener toxic, si inca te invinuiesti pe tine pentru nereusita povestii voastre, schimbarea interioara este absolut necesara pentru a merge mai departe.

Coaching-ul NLP are un efect imediat si pozitiv asupra relatiei tale, indiferent de problemele pe care consideri ca le ai cu partenerul/partenera ta.

In ziua de azi, SCHIMBAREA a devenit un sinonim al confortului sau fericirii si a condus la transformarea societatii noastre, metaforic vorbind,  intr-o societate de unica folosinta. Ne place sa schimbam locurile de munca des, sa aruncam lucrurile dupa ce am cumparat altele noi si sa ne redecoram sau schimbam locuintele mai mult ca in trecut. Si SCHIMBAREA RELATIILOR, pentru multi oameni pare o tendintă modernă ACCEPTATA, partenerii considerand separarea si divortul ca o modalitate de a iesi din rutina.

 

Critica, Dispretul, Defensivitatea, Impietrirea, asa-numiti cei 4 calareti ai apocalipsei unei relatii, conduc la ridicarea unui zid intre partenerii de cuplu, cei doi ajungand in situatia in care pierd si contactul intim, punctul pivot in viata celor mai multi oameni. Dar nici in acest punct nu este de multe ori prea tarziu, daca cel putin unul din parteneri decide sa iasa din tipare si sa actioneze altfel decat prin acuzatii, judecata, auto-izolare, rebeliune, control sau alte tehnici manipulative sortite deja esecului evident.

Fenomenul divortului si al despartirilor din relatii de lunga durata a luat amploare in ultimii ani, si a devenit o ecranizare a filmelor hollywoodiene proiectata direct in vietile noastre.

Nici scolile noastre nu ne-au invatat cum sa coexistam, cu o alta fiinta umana in mod eficient si armonios, iar cel mai bun model pe care il avem intiparit in subconstient este modelul pe care ni l-au prezentat parintii nostri.

Si daca parintii vostri au avut o relatie ca cea a parintilor mei, ei bine nu a fost un exemplu de imitat. Fara un GPS, fara o harta si un model al excelentei intr-o relatie, este ca si cum ai reinventa roata, cu consecintele de rigoare: timp pierdut, suferinta,repetarea unor tipare gresite, relatii patate de animozitate, judecata sau chiar dispret.

Chiar si asa stand lucrurile, multe cupluri se resemneaza la o relatie care este mai mult decat precara in satisfactii, pentru ca pur si simplu nu au nici o idee despre cum sa creeze relatia pe care o doresc efectiv sau sa o repare pe cea care o au.

Altii insa decid sa schimbe partenerul/a in speranta ca vor gasi in cele din urma la altcineva ceea ce doresc.

In opinia mea, exista doua motive cheie responsabile pentru aceasta.

Una, majoritatea oamenilor nu recunosc puterea propriilor actiuni, nu recunosc ca ceea ce obtin este exact efectul actiunilor lor. Si doi, oamenii nu inteleg ca totul este un proces, o serie de etape care se succed, si succesul intr-o relatie este ca si succesul in orice alt domeniu al vietii. 

Aceste doua lectii de viata, ca sa le numesc asa, sunt asimilate in cadrul sedintelor de coaching NLP.

Vrei sa faci o schimbare in viata ta?

Ai o intrebare?​

Servicii de Life Coaching